Dovolte mi prosím jednu malou poznámku k sušení masa.

"Rozmohl se nám tady takový nešvar" - spousta potencionálních "sušičů" podlehla nějakému přesvědčení, že maso bude sušit zavěšené k oknu s mikroklimatizací. No dobře, ale uvědomte si prosím, že takto připravované maso, ať už v gáze nebo bez ní bude obsahovat mnoho bakterií a mikroorganismů tvořících se nejen při samotném nevhodném sušení, ale taky si na toto maso může v průběhu sušení kdokoliv "sednout". 

Tímto apelem chci jen upozornit na to, že pokud si někdo myslí, že bude jíst zdravě a maso suší tímto způsobem, tak si vlastně nechtěně škodí. Vznikající plísně a další nežádoucí mikroorganismy si prostě vyberou místo tam, kde se jim bude dařit - a to je takto připravované maso. 

Musíme si uvědomit, že maso potřebuje pro sušení průvan, což zavěšení u okna asi nebude to pravé. ano dá se sušit i např. basturma - studeným vzduchem, ale i toto má svá pravidla. Přímořské národy suší maso ve velkém a možná i několik let, ale kde?  - No jasně ve stodolách a speciálních budovách ke neustále fouká....!!!! a mají to velmi dobře promyšlené již několik staletí.

 

Prosím nepodléhejte těmto pokusům a nesnažte se např používat vinotéky - ty jsou určené k jiným účelům. 

 

Možná si teď myslíte, že mentoruji jen proto abych propagoval naše boxy. Není to tak, jen jsem chtěl apelovat na zdravý rozum každého z Vás a poprosit aby jste se zamysleli nad svým zdravím.

Sušení zdar 

Rapid Contact

JE Social Icons