RECEPT
- Podrobnosti
- Zobrazení: 2571
Připravili jsme pro Vás drobného průvodce pro přípravu masa k sušení. Chceme Vás pouze inspirovat a Vaše vlastní pokusy necháváme jen na Vás. Máte-li zájem o menší instruktáž tak pokračujte - v opačném případě to celé vynechte
1. Důležitý je výběr kvalitního masa - je dobré použít falešnou svíčkovou nebo hovězí váleček - maso je potřeba důkladně očistit
2. Maso nakrájíme "po vlákně" na pruhy cca 3 -5 cm silné a osolíme jej
3. Další kořenění masa je jen na Vás - nutný je však koriandr jakožto klasická přísada BILTONGU - můžete použít petř, česnek, chilli
4. Další velmi důležitý krok je maso naložit do jablečného octa a marinovat v chladném prostředí cca 24 hodin
5. Po marinování je potřeba maso osušit a následně nakořenit ještě jednou a to dle chuti "velmi málo" drceným kořením - spíše hrubozrně
6. Navázat na šňůrky nebo háčky a ssssssssssssušit
Samozřejmě v našem BILTONG BOXu
7. nakrájet na velmi tenké plátky a sníst - Dobrou chuť