Dovolte upřesnit srovnání - BILTONG x BASTURMA

Víme již co je to BILTONG a jak ho připravit. Teď něco o jiném druhu sušení - BASTURMA nebo-li PASTIRMA. 

BASTURMA je druh sušeného masa, který se připravuje za ještě nižších teplot než BILTONG. Základem je maso na nějakou dobu marinovat v soli a následně jej obalit směsí koření. Existují dva nejrozšířenější recepty na obalení masa - Italský a Arménský ( asijský ). To si dozajista zjistíte sami.

Základem pro usušní BASTURMY je dlouhodobé sušení v průvanu. Někdo používá lednici, někdo suší zavěšením u otevřeného okna.

My používáme náš BILTONG BOX

Butete-li si chtít usušit BASTURMU pouze vypnete topnou termoregulační jednotku BILTONG-BOXU a sušíte pouze "průvanem"...  Budete-li chtít svůj BOX vybavit přídavným vypínačem pro sušení BASTURMY informujte nás o tom ve zprávě.

 

 

Rapid Contact

JE Social Icons